Zbiórka na rzecz ofiar napaści Rosyjskiej na Ukrainę

Kochani. Zgłosiliśmy zbiórkę i czekamy. Chcemy zbierać potrzebne z punktu widzenia naszych Gości rzeczy. Środki finansowe, rzeczowe: smartfony, sprzęty do komunikacji elektronicznej, karty sim (doładowane, z Internetem), odzież, i żywność długoterminową i środki higieny i czystości. Będziemy współpracować z władzami Miasta w celu przekazania zebranych darów. Bedziemy tez bezpośredni wspierać naszych gości. Chcemy, aby nasi Goście, tak Goście, ponieważ wierzymy, że ich pobyt jest dosłownie tymczasowy, że ta gehenna, którą zgotował, im ten ****** WłoWłaPut (nie przebierajmy w słowach, bo z barbarzyńcami nie należy się pieścić) się szybko skończy. Chcemy, aby Ukraińcy, którzy przyjadą do Tczewa czuli się dobrze, czuli nasze wsparcie, czuli, że obchodzi nas ta sytuacja. Jesteśmy społeczeństwem, które dalece bardziej rozumie potrzeby innych ludzi, niż wysyłanie 5000 hełmów. Nasze doświadczenia zaopatrują nas w empatię, która niesie konkrety, a nie gazowe kalkulacje „czy się opłaca” My, Tczewianie, też tak to czujemy. Czekamy na zezwolenia. Do zobaczenia na ulicach. Każdy grosz wydamy mądrze, sensownie, zgodnie z potrzebami naszych GOŚCI. Prosimy, zaglądajcie na nasze FB, Tweet’a, Instagram,a. Chcemy Was na bieżąco informować o postępach naszych działań. Zwracamy się również do Ukraińców zamieszkujących nasze Miasto: jeżeli chcecie włączyć się w niesienie pomocy swoim rodakom, wypełnijcie formularz zgłoszeniowy i odeślijcie go do nas. Do zobaczenia na ulicach, potrzebujemy wolontariuszy, punktów zbiórki (sklepy, przestrzenie handlowe, mogące wydzielić trochę miejsca na zebrane rzeczy) robimy to teraz – jeszcze zanim oficjalna zgoda na zbiórkę dotarła, bo tu liczy się czas. Jeżeli chcesz nas wspomóc jako punkt odbioru darów lub wolontariusz zbiórki, wypełnij formularz zgłoszeniowy. Razem wyjdziemy na ulice, razem wspomożemy naszych Braci Ukraińców i razem za rok wypijemy co tylko chcecie wspominając tę hucpę jako koszmarny sen, już tylko sen.

ZGŁOSZENIE DO WOLONTARIATU

red.